Youth & Teen

We host a variety of programs to enrich the lives of our community’s youth and teens. Whether they are into art, cooking, games, or learning a new skill, we strive to offer something for everyone.  Programs change seasonally so always come back to see what we have going on!  Check out our online registration page or our program guide to see all we have planned this season. 

Interested in Athletics for youth and teens?  Don’t worry, we have you covered.  Check out our Athletics, Health & Fitness page for more information!

REGISTER FOR YOUTH & TEEN PROGRAMS

 

*In the case of program cancellation, registered participants will be provided a full refund & will be contacted by phone and/or email. For additional questions, please contact us at This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..

BTPDSummerCampLogo

Give your child a memorable summer by enrolling them in BTPD Summer Camp!  Daily activities and field trips will be planned by caring and experienced staff.  Campers will develop skills and knowledge in leisure activities including, sports, arts & crafts, games and nature. They will develop social skills and assist in the development of a positive self-image. We aim to have kids interact, learn and grow from these engaging hands-on experiences.

Summer 2024 Camp Registrations begin May 1, 2024. Please visit one of our BTPD facilities to complete the initial registration. A registration packet and a fee of $30 are due at the time of registration.

BTPD Day Camp runs 11 weeks, from June 3 through August 16, from 6:30 a.m. to 6:00 p.m., Monday through Friday.  BTPD summer camp is for children 5 - 12 years old. Five year olds must be entering First Grade to enroll in Summer Camp. Five year olds entering Kindergarten are eligible for Preschool camp held at the Recreation Station, 770 E. Franklin Street, Bradley.

Weekly Rate Fee is $145.00 for residents/$160.00 for non-residents.

To guarantee your spot, you must register and pay the $30 non-refundable registration fee per camper in person. Once registered, you can log into your online account or register at one of the BTPD facilities and select the weeks your camper(s) will attend camp. You must pre-register for the weeks your camper(s) attend camp Friday by noon the week prior. 

Camp early drop-off from 6:30 - 8:00 a.m. at the Exploration Station on Perry Farm Park. From 4:00 - 6:00 p.m., camp pick-up is at the Perry Farm Park Pavilion. In the event of rain, camp pick-up may be at the Bradley West gym, Recreation Station or Exploration Station. Parents will be notified of any changes in pick up locations with the Camp Remind App. 

2023 SUMMER CAMP MANUAL

 

BTPD Summer Campfooter

1. Will you be taking field trips this year?

Answer: Yes! Baseball games, zoo, swimming and more are planned for the summer. Camp T-shirts are required to be worn for all field trips.

2. Can I register online?

Answer: The initial registration has to be done in person, as the required paperwork is due at the time of registration. After the initial registration, you can register your child for the weeks they will be at camp online or in-person at any of our facilities.

3. When can I enroll my child for the weeks they will be attending camp?

Answer: Registration for camp ends at noon the Friday before the week they attend. Due to staff ratios, we must have campers registered in advance.

4. Is there a discount for registering for the whole summer?

Answer: Unfortunately, registration for the whole summer is not discounted.

5. Will you provide transportation if my child attends summer school?

Answer: No, we do not have this service available for 2024.

6. If I register my child for camp and they are sick, will I be refunded for that week?

Answer: In the event that your child is sick, we will issue a household credit. However, we may request a doctor's note to issue the credit.

7. When does my child have to be registered?

Answer: Enrollment ends at noon on Fridays for the following week. We staff our summer camp according to our attendance numbers. If your child is registered by the noon deadline on Fridays, we can guarantee a space for your child. After the deadline, a late fee of $15 per child will be applied.

8. When will camp end?

Answer: Camp runs through August 16, 2024.