Programs

BTPD SummerCamp Graphic

Give your child a memorable summer by enrolling them in BTPD Summer Camp!  Daily activities and field trips will be planned by caring and experienced staff.  Campers will develop skills and knowledge in leisure activities including, sports, arts & crafts, games and nature. They will develop social skills and assist in the development of a positive self-image. We aim to have kids interact, learn and grow from these engaging hands-on experiences.

There is still time to register your child(ren) for Summer Camp! Please visit one of our BTPD facilities to complete the initial registration. A registration packet and a fee of $30 are due at the time of registration.

BTPD Day Camp runs 11 weeks, from June 3 through August 16, from 8:00 am to 4:00 pm, Monday through Friday.  BTPD summer camp is for children 5 - 11 years old. Five year olds must be entering First Grade to enroll in Summer Camp. 

Weekly Rate Fee is $145.00 for residents/$160.00 for non-residents.

To guarantee your spot, you must register and pay the $30 non-refundable registration fee per camper in person. Once registered, you can log into your online account or register at one of the BTPD facilities and select the weeks your camper(s) will attend camp. You must pre-register for the weeks your camper(s) attend camp Thursday by 3:00 pm the week prior. 

Camp early drop-off from 6:30 - 8:00 a.m. at the Exploration Station on Perry Farm Park. From 4:00 - 6:00 p.m., camp pick-up is at the Perry Farm Park Pavilion. There is an additional fee for Before Camp and After Camp of $10 per week.

 In the event of rain, camp pick-up may be at the Bradley West gym, Recreation Station or Exploration Station. Parents will be notified of any changes in pick up locations with the Group Me App. 

2024 SUMMER CAMP MANUAL

 

Most Common Asked Questions About Summer Camp

1. Will you be taking field trips this year?

Answer: Yes! Baseball games, zoo and more are planned for the summer. Be sure to check out our 3 month camp calendar. Camp T-shirts are required to be worn for all field trips.

2. Can I register online?

Answer: The initial registration has to be done in person, as the required paperwork is due at the time of registration. After the initial registration, you can register your child for the weeks they will be at camp online or in-person at any of our facilities.

3. When can I enroll my child for the weeks they will be attending camp?

Answer: Registration deadline is Noon on Thursday the week prior to camp. Due to staff ratios, we must have campers registered in advance.

4. Is there a discount for registering for the whole summer?

Answer: Unfortunately, registration for the whole summer is not discounted.

5. Will you provide transportation if my child attends summer school?

Answer: No, we do not have this service available for 2024.

6. If I register my child for camp and they are sick, will I be refunded for that week?

Answer: Cancellations and refunds are on a case-by-case basis.  If you child is sick, we do require a doctor's note for consideration of refund.  

7. When does my child have to be registered?

Answer: Enrollment ends at noon on Thursdays for the following week. We staff our summer camp according to our attendance numbers. If your child is registered by the noon deadline on Thursdays, we can guarantee a space for your child. After the deadline, a late fee of $15 per child will be applied.

8. When will camp end?

Answer: Camp runs through August 16, 2024.